OVER MARIS

Mijn naam is Mariska. Ik woon sinds 2021 in Nieuwkoop. Daarvoor woonde ik in hartje Den Haag en ben ik opgegroeid in Zoetermeer. Van mijn ouders heb ik meegekregen om te leren, te presteren en voor mezelf op te komen. Als kind speelde ik graag binnen en knutselde ik graag. Al vanaf jonge leeftijd was ik in strijd met mijn lichaam. Met mijn lengte viel ik op en zaten mijn ronde vormen me vaak in de weg. Op mijn 25ste werd er reuma bij mij geconstateerd. Ik kreeg medicatie en vond dat mijn lichaam stuk en beperkt was. Mijn dagelijkse ritme werd bepaald door controle en structuur. Op mijn 38ste confronteerde een goede vriend mij met mezelf. ‘Als jij niet lief bent voor jezelf, kan je dat ook niet voor mij zijn. Houd op met oordelen en zorg voor jezelf’.

Volledig in de weerstand kwam ik een jaar later thuis te zitten. Ik was moe en mijn lichaam stond onder hoge spanning en stress. Mijn leidinggevende bood me de mogelijkheid om een coaching traject te volgen. Onder begeleiding leerde ik mezelf een mooi mens te vinden, milder voor mezelf te zijn en te voelen wat ik nodig heb. Het proces dat ik in gang heb gezet, zorgt er nu voor dat ik bij mezelf blijf en dat ik mijn lichaam heb omarmd. In het najaar van 2022, na terugkomst van een retraite, heb ik mijn reuma-medicatie stopgezet. Mijn klachten zijn stabiel. Ik voel mijn lichaam bewust, ik schenk aandacht aan de signalen van mijn lichaam en ik weet wat mijn lichaam nodig heeft.

Ik werk als e-commerce manager. Een functie waarbij ik vooral mijn hoofd gebruik en controle en structuur aanwezig zijn. Ik ben geen traditionele e-commerce manager die dagelijks de resultaten analyseert. Ik ben een e-commerce manager met een hart voor klanten en verbinding mét klanten. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft eraan bijgedragen dat ik niet bang ben om keuzes te maken. Ik laat mijn hart spreken en vaar samen met een team de koers waarin we geloven.

Ook in mijn privé leven speelde mijn werk een grote rol. Coaching, retraites, het beoefenen van Yin yoga en de opleiding tot Yin Yoga docent die ik in 2024 afrond met een 200 uur Yoga Alliance hebben mij naast veel kennis en ervaring ook verbinding met mezelf gebracht. Ik ben mijn werk als e-commerce manager gaan combineren met het geven van Yin yoga lessen. Ik ben gaan doen waar ik blij, rustig en gelukkig van word. Voor mij bevestigt Yin yoga mijn persoonlijke groei en de band die ik heb met mijn lichaam. Ik gebruik en deel Yin houdingen om in het lichaam te komen, te observeren wat zich aan dient en te ontdekken wat dit doet. Zonder oordeel en zonder wedstrijd met anderen of met jezelf.

Vanaf 1 mei 2024 is mijn eigen Yoga studio BRIGHT by MARIS geopend.